Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas ekonomiskā situācija
Lapas:previous123...192021...156157158next
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
07.01.2009 23:11
Lielākā daļa.

personības ar mazo burtu.

Hipotēku parādi, jauns landkruīzers uz līzinga, 50 collu plazmas TV pie sienas, bērni krutās skolās ar plikām nabiņām un krutas idejas, par to, kā apmaksāt parādus, ja alga vairs neizvelk...

Veiksmi
Muks
Muks
Pievienots: 19.10.2004
Ziņojumi: 1526
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 09:38
Mario: ..................Mēs tādus sacerējums ar tādām kļūdām rakstījām 1 klasē. 3 klasē šādi skolēni skaitījās nresekmīgu un tika atstāti uz otro gadu..............

Padomju Savienībā bija impēriska izglības sistēma. Mēs mācījāmies impērijas skolās, tātad līmenim un prasībām bija jābūt atbilstoši augstā līmenī.Impērijai vajadzēja sagatavot cilvēkus, kas mācēs būvēt zvaigžņu kuģus, kodolbumbas, raķetes ,tankus, utt.smile

Veiksmi!
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 10:08
Muks: tieši tā, toreiz izglītība bija izcila, tagad vispār kaut kas nesaprotams...

Bet kā jums šis?

http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=22841411

ofigetj
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 10:09
Interesanti, kur ir littlebandito? Labprāt paklausītos komentāru, cik viņam, viņa uzņēmuma, un viņa radiem un draugiem klājas šajos krīzes laikos, par kuriem tik sajūsmināts šis bija pirms tiem smile
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 10:40
es domāju, ka viņam atslēdza internetu par nemaksāšanu tongue
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 914
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 11:08
Vispār jau kļūst aizvien interesantāk.Manā jomā valsts pagājšgada beigās ir nogriezusi aptuveni 40% plānoto infrastruktūras objektu projektēšanas konkursu izsludināšanu.No tā izriet, ka 2009. gadā būvniecības konkursu izsludināšana ir kardināli samazināta.

Nu un tad, kad uz rudeni viss bezdarbnieku bars sāks pārtikt no vasarā sataisītajām zaptēm un izaudzētajiem kartupeļiem, kā arī būs iemācījušies paši salāpīt drēbes, būs pienācis laiks sākt bankrotēt tirgotājiem.Valstij ar nodokļiem laikam būs pavisam švaki līdz 2010. gada vidum.

Man tikai nez kāpēc šķiet, ka ar visu šo banku glābšanas epopeju aizies tik tālu, ka nebūs naudas budžetnieku algu izmaksām un nāksies paplašināt lata piesaistes koridoru, lai varētu emitēt latus.Protams, tam būtu jānotiek ne agrāk par brīdi, kad ir skaidri identificēta deflācija, t.i. kaut kur uz vasaras vidu.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5538
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 12:53
Bez virsraksta.

Pašlaik esam situācijā, kad valstij ir paņemti (daļa ir, bet būs vēl) kredīti it kā ekonomikas atveseļošanai. Līdzekļi tiks laisti apgrozībā izmantojot komercbanku pakalpojumus. Šeit arī skandināvi ir piesolījuši savu palīdzību ar naudu. Sāksim ar to, ka kredītus uzņēmēji tiks spiesti ņemt EUR., bet par to vēlāk. Primārais jautājums uz ko vēlos atbildēt - kam tiks dota nauda ? Protams, reāliem un perspektīviem uzņēmumiem kas ir nonākuši ‘’nelielās’’ grūtībās sakarā ar izdaudzināto krīzi. Šeit jāpiemin, ka arī skandināvi ir izteikuši vēlēšanos palīdzēt ar kredītiem. Savādi, vai tad ar 16 miljardiem (rakstās ar 9 nullēm) pēdējo gadu laikā vēl nepietiek ? Laikam nē, jo tie tika sadoti pamatā kā hipotēkas un patēriņam. Bet atgriezīšos pie paredzamajiem vairāk kā 5 miljardiem glābšanas naudām. Ja kāds ar naudas maisu aizies pie grūtībās nonākuša uzņēmuma, un piedāvās pa sviesta maizi to nopirkt, uzņēmējs labākā gadījumā tikai pasmaidīs. Viņam ir cerība. Un Valsts kredīts ir labs risinājums, lai pārdzīvotu šos 1- 2 gadi problēmu. Tikai kredīta nosacījumi ir drastiski un nemaināmi, jo tos taču ir noteicis nevis aizdevēj Banka, bet gan Valūtas fonds. Pēc loģikas ar 5,6 miljardiem ir jāpietiek lai šo valsti izvilktu saulītē. Bet mēs neesam vieni, un nespējam ar saviem miljardiem ietekmēt pasaules ekonomikas izaugsmi. Manā skatījumā uzskats, ka katrai krīzei seko izaugsme (pašu faktu neapstrīdu) un viss jau kādreiz būs labi ir galīgi nepieņemams. Pēc šī principa var dzīvot analītiķi un ekonomikas ‘’guru’’, kuri naudu saņem par rakstīto, un ir tādi kā masu mierinātāji. Bet ar šādu pieeju nevar samierināties ekonomiski aktīvā sabiedrības daļa, jeb uzņēmēji. Tamdēļ, piepalīdzot to pašu analītiķu un ekonomikas ekspertu viedokļu plūsmai masu mēdijos, uzņēmējs ņems it kā sevis un Valsts ekonomikas glābjošo kredīta naudu. Bet vai tas spēs pavērst mīnusa zīmi pozitīvā virzienā ? Domāju ka nē. Pēc manām domām, lai izietu no krīzes globālā mērogā, ar naudas pludināšanu kredītos nu nekādīgi nepietiks, tas pat varētu būt pretēji vēlamajam. Uzpūstās naudas piramīdas piepūšas vēl vairāk, un sprādziens ir vēl lielāks.

Bet atgriezīšos Latvijā. Kad daļa no lielā aizdevuma būs izdalīta kredītos tiešam reāliem un vērtīgiem uzņēmumiem (otra daļa apēsta- sedzot budžeta deficītu), nāks globālais risinājums. Šeit nu da jebkas, bet pamatā finansu stabilizācija pasaulē. Vai tas būs dolāra sabrukums, vai jaunas globālas naudas vienības ieviešana, neņemšos prognozēt. Kāds tad būs Lats uz visa šī fona, kad budžets ir mīnusos, valsts sektoram algām naudas vairs nav. Bail nonākt cietumā, bet Lata devalvācija ir iespējama. Nu negribu ticēt, ka mums ļaus iziet no globālās kataklizmas ar labākiem nosacījumiem Latam nekā pasaules lielākajām valūtām. Un tad uz skatuves parādās skandināvi, ar saviem izsniegtajiem hipotēku kredītiem, un jaunajiem aizdevumu līgumiem. Uzņēmējs, kurš ņēmis kredītu EUR, bet veic biznesu Latos, te gan skeptiski jāpieiet, kāds bizness šādos apstākļos?, ir pamatīgos parādos. Neticu ka kāds tad piedāvās iespējas pārkreditēties, ja nu vienīgi, lai iedzītu vēl lielākos parādos, vai pagarinās kredītus. Vienkārši savāks ne tikai nekustamos īpašumus un ražošanu, bet atstās gan cilvēkus un Valsti totālos parādos.

Ja kāds var man pateikt ka maldos, un viss jau būs labi, labprāt uzklausītu. Un vēl, domai, ka jebkura krīze ir izaugsmes sākums lūdzu pielikumā pielikt un aprakstīt, kāds šoreiz būs tas zemākais punkts, no kura sāksies izaugsme.
siksparnis
Pievienots: 12.11.2008
Ziņojumi: 17
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 13:08
Vēl jau būtiski cik ilgi būs tas zemakais punkts. frown
kimm
kimm
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 10971
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 13:22
Zemakais punkts bus 2010 gada..
kad nebus gaze sistema tapec ka bus milzigi paradi no iedzivotaju puse( LG eksportes gaze Eiropa)
kad policijas darbnieku skaits samazinasies vel uz puse..
kad jaunu kreditu nebus..bet viss kas ir ieklauts banka bus atnemts..
kad vizite pie arsta maksas 50 LVL..(1 pacients diena)
====
par aizesanu no krize var aizmirst..
jadoma ka dzivot kara laika..
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 13:27
Vai es esmu kaut kāds sarkanais khmers no pagātnes, bet man liekas, ka devalvēt latu mums nevis nāksies, bet tas beidzot par laimi notiks. Kaut gan par vēlu...ja normāla valdība pirms 3 mēnešiem būtu pieņēmusi mājsaimniecību bankrota likumu un latu devalvējusi, tad šī vēl paņems 7 miljardus eiro kredītu, daļu iedos uzņēmumiem, bet kā Hermanis pamanīja, tad Trojas zirga izskatā, un pēc tam būs spiesti devalvēt latu....kā mums neveicas jel, ka latvieši ir vai nu stulbi, vai pērkami....kimm taisnība...šobrīd jau vairs izejas nav...būs kara laika apstākļi...
kimm
kimm
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 10971
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 13:38
Visiem bus slikti..
netikai mums..bet ari musu kaiminiem..
Vinam paveicas ka pie vara nebija tada kunga ka Skele ar vinu komandu..
kuri nedomaja ka saglabat naudu uz nakotne (stabilizacijas fondi )
bet ka nozagt so naudu no budzeta..(visi par vinu aferam zin..bet neko nevar padarit)
======
tie procesi kas notiek..ir loti nopietni..
tas nav cikliska krize-sodien slikti..rit bus labi..
tas ir sistemas krize..
kad visa sistema tuvinajas kraham..
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 16:43
Paskaidrojiet, kungi, kāds mērķis būtu Lata devalvācijai?
Kāds ekonomiskais labums, kāds sliktums?
Kādas iespējas, kādi riski?
___________________________________________________________________
Es pieskaršos tēmai:

Kāda bija, ir Latvijas ekonomika un kas īsti ar to ir noticis?
Devalvācijas sekas...
__________________________________________
Tātad:
Bija NI burbulis, bet kāpēc visstarujākais pasaulē? Pārāk daudz naudas muļķu rokās....par to tālāk....
_____________________

Tad lūk Latvijā pirms iestāšanās ES bija sadrukāts noteikts daudzums Latu, bija valūtas kurss piesaistīts pie SDR groza.
SDR grozs ilgstoši kāpa pret EUR,USD. Eksports auga lēnāk par importu.
Tā bija sena un hroniska parādība.

Vietējā Latvijas rūpniecība 90-ajos gados tika nolaista līdz kliņķim, PSRS tirgus izjuka, ienāca modernas rietumu preces, nebija līdzekļu, valsts atbalsta vai fondu ražošanas pāsrukturizācijai.

Nebija un Nav, kas apmierina vietējo pieprasījumu, nav, kas ražo modernas, pieprasītas iekārtas, darba galdus, nav vairs auto būves.

Nosauciet 50 lielus, nopietnus Latvijas ražošanas uzņēmumus, bez Metalurga, (DPK) un VSŠ....naf...iznīcināti.

Latvijas lielražojoši zemkopības uzņēmumi (kolhozi, zemkopības SIA, u.t.t.) iznīkuši, palikusi "Mārupe". Lietuvā vēl šodien it kā ir.

Baltkrievija, piemēram pilnībā pate visu saražo: TV - šķidriem ekrāniem, veļasmašīnas, ledusskapjus, mēbeles, Traktorus, Autobusus, trolejbusus, kravas auto, pārtikas preces, normālus, nenovalkājamus un ērtus apavus, apģērbu, u.t.t. Viņiem ir ko eksportēt.

Un ja Krievija devalvēja rubli, lai par naftats un gāzes dolāriem saņemtu vairāk rubļu. Bez tam kolapsējot Krievijas fondu biržai, ārzemnieki masveidā notirgoja akcijas un rubļus mainīja atpakaļ uz USD,EUR. Tā aizplūda ap 40 miljardiem USD. Vēl apmēram 60 miljardus mainīja parastā tauta...
Lai maiņa kļūtu mazāk izdevīga, notika un notiek t.s. mīkstā devalvācija (pa kripatai pāris reizes nedēļā).
Arī Baltkrievi par 20% devalvēja, lai eksports uz Krieviju neciestu.

Vai Latvija ļoti daudz eksportē, izņemot kokmateriālus un "zvērādas"?
Tiek pārdoti kokmateriāli, ja pietrūks, "Valsts meži" ļaus vēl gāzt un eksportēt g.k. koksni, mēbeles tad importēsim...nu šeit nedaudz pārspīlēju, bet uz to pusi ir.

Uz ko vispār balstās Latvijas ekonomika?

-Uz ierēdņiem, kas saņem algu no valsts budžeta, t.i. no pārpalikušo mohikāņu- ražotāju nodokļiem; (Protams PVN, NII, Soc. nod., soda naudas u.t.t. viss tas ieplūst Valsts kasē, kurā ir 600 departamentu ar 600 direktoriem...)

-Uz bankām - ārvalstu, kas par katru kvīti ņem 0.25 LVL komisiju un komisiju par skaidras naudas ieskaitīšanu kontā, procentus no hipotēkkārumniekiem un līzinga;
-NI mākleri un NI pārdevēji;
- jaunu un lietotu auto pārdevēji;
-Tranzītnieki;
- un pārvadātāji, kas knapi spēj tik vest šurp importu...
Tie visi arī gāja ar lielajām tačkām iepirkties.

No šiem ļaudīm labi barojās arī celtnieki, santehniķi, elektriķi u.t.t.
__________________________
Tātad: Lavijas ekonomika g.k. ir patērētāju ekonomika.
Daudz ierēdņu, banķieru, veikalnieku, kas neko neražo.
Ir vēl citi budžetnieki - vajadzīgu profesiju pārstāvji, kas arī pārtiek no nodokļu pārdales.

Kamēr visu laiku bija augoša naudas plūsma, viss bija o.k. varēja dzīvot itin zaļi.

Tātad līdz iestājai ES bija LVL masa - vairāk, mazāk regulējams daudzums, atkarībā no šeit nopērkamā preču un pakalpojumu daudzuma.

Bet iestājoties ES ļaudis devās strādāt uz "Īriju un ne tikai ..., pārsakaitīja neprognozējamu naudas daudzumu šurp, kas sildīja ekonomiku. ES fondi kreditēja ekonomikas attīstību, atkal milzīgs, ekonomiku karsējošs naudas daudzums. Daudz kas tika apēsts, protams.

Nauda jau sāka plūst pāri mucai, atlika tikai nogulties zem mucas, atplēst muti un....daudz, kas aiztecēja garām, nolija un iesūcās zemē....

Ja ir liela nauda apgrozībā, ceļas cenas pilnīgi uz visu, ja nauda apgrozībā samazinās, cenas negrib labprātīgi samazināties līdz brīdim, kamēr kaut vai kāda naudas pieplūde eksistē.
Pašlaik lielveikali cenas laiž tikai akciju cenu veidā, bet jūtami biežāk un ilgāk ir šīs akcijas...

Tātad dēļ globālās finansu krīzes Cash flow apstājās, muca izrādījās caura, kamēr tajā nauda tecēja iekšā, tikmēr neviens neko nemanīja.

Ogles piemeta klāt skandināvu bankas, kas viltīgi pazemināja % likmes un izdāļāja hipotēkas.
Ļaudis uz "lētajiem" kredītiem un līzingiem metās kā vistas uz graudiem...pārēdās...nepadomāja, ka 100 LVL kredīts mēnesī dēļ mainīgajām % likmēm varētu pārvērsties par 200 LVL/mēn un galīgi neaptvēra, ka no šiem 200 LVL/mēn pamatsumma dzēsīsies tikai par 20 LVL...vāks koroče.

Bija tāda sajūta, ka tauta aptrakusi, krāmē tik pilnus ratus ar dārgo alkoholu un Maximas mazgātajiem salātiem u.c. pusfabrikātiem.
Pilna Rīga ārzemnieku, pilnas ielas un kafeinīcas ar daiļām, smaidīgām meitenēm...

Vai pamanījāt, ka 2008.g. 18. novembrī ārzemju valoda Rīgas ielās vairs nebija dzirdama. Ārzemnieki izkūpēja, pazuda....
Viesnīcu, hoteļu, viesu māju kredīti gan jau ka nav vēl atdoti...
A tagad vēl bac...PVN no 5% uz 21% !!!

Tie hipotēkkārumnieki, kas varēs, centīsies maksimāli īsos termiņos nodeldēt pamatsummu. Naudas daudzumu apritē vēl vairāk samazināsies, radot deflācijas spiediena pastiprināšanos.

Kāda jēga devlvēt LVL, ja ir deflācija un naudas masa tik un tā ir pārāk maza.
Tie, kam ir nauda, tie samainījuši jau sen uz EUR,USD,JPY,AUD,CHF, vienalga uz ko...
Bez tam bankās seifi aizņemti, tajos glabājas...nauda...
Kā jau biju rakstījis, man tika priekšpēdējais, lielais seifs...

Tātad, ja LVL nedevalvēja brīdī, kad nauda sasniedz mucas malas, un tad nedzesēja patēriņu, tad tagad, kad nauda izkūpējusi un mučele rāda dibenu, devalvējot LVL - naudas masa apgrozībā vēl vairāk samazinātos.

Bez tam valsts aizņemas miljardus EUR.
Valsts kasē ieplūst nodokļi LVL.

Vai jādevalvē LVL, lai Valsts kasei vēl vairāk LVL (kas nodokļu veidā izsīkst) būtu jāmaina uz EUR, atdodot % un pamatsummu EUR?

Bez tam, ja mums ir patēriņa ekonomika, jo vislielāko nacionālo kopproduktu dod tieši patēriņš un ar to saistītas nozares (būvniecība, tirdzniecība), kuru pašlaik ļoti ierobežot grib ar PVN u.c. nodokļu paaugstināšanu...
Devalvējot LVL, naudas massa pret EUR vēl samazinātos...
Kredīta un līzinga ņēmēji, kam aizņēmums EUR,USD...izputētu un taisītu revolūciju.
Pārkreditēties uz LVL, par kuriem depozītu dod 12% gadā,...nu paši saprotiet....garām.
Nordea overdrafts 76%/gadā...............................

Šādā situācijā jāaizbāž mučeles caurums un jāpludina nauda ekonomikā (mučelē), cik var.
Būtu jāsamazina visi nodokļi, ja nebūtu novēlušies tik zemu, nu Valūtas fonds...saprotiet...prasa...

Ja viss tika nodzerts, tad tagad jāaizņemas, lai tā mučele galīgi neizkalst un nepārvēršas par sietu...

Izejot no šādiem pieņēmumies, zināmu daudzumu valūtu samainīju uz LVL un ieliku Nordea depozītā uz 11.39% ar ikmēneša % izmaksu.

Protams, ja SVF prasību dēļ mājsaimniecības, uzņēmumi vēl masveidīgāk sāks bankrotēt, gudrākie uzņēmēji pārcels ražotnes uz ārvalstīm, viesnīcas ziemassezonā slēgs biznesu - zaudējumi - nodokļi no zaudējumiem Latvijā vēl nav ieviesti.....
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5538
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 17:06
Mario.

Kāpēc devalvēt Latu ? Mums tas nav vajadzīgs. Tikai viens piemērs kā un kapēc devalvāt. Naudu ņēmām ar nosacijumu - Stabils Lats. Bet aizdevēji nav labdari, pie pirmās izdevības (nesamazinājām budžeta deficītu, naudu ne tur izlietojām vai kas tamlīdzīgs) viņi paziņos, ka neesam pildijuši solīto. Sakarā ar to lai Latvijas Banka samazina valūtas rezerves pieņemsim pa 1 miljardu EUR, respektīvi lai Latvijas Banka finansē Latvijas vadību (te neputrot ar aizdošanu). Un Lata devalvācija neizbēgama. Mums tas nu nemaz nav izdevīgi. Viens miljards šai valdībai pāris mēneši un apēsts, bet aizdevējiem tas ir izdevīgi, mēs kļustam vēl mazāk konkurētspējīgi un atkarīgi no viņiem.
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 17:29
Mario

Tātad latu nedevalvēt, jo ražošanas nav. Nu a kā tad viņa var rasties ar tādu lata kursu? Neesmu bijis Lietuvā sen, bet nez vai tur ir pilns ar latviešu veikaliem. Toties Latvijā ir pilns ar lietuviešu veikaliem. Un ne jau tāpēc, ka viņi ir par 15 % gudrāki biznesmeņi.

Un es taču teicu, ka jā, jau ir par vēlu šobrīd, bet pirms 3 mēnešiem nebija par vēlu....pieņemot mājsaimniecību bankrota likumu, atrisinātu iedzīvotāju problēmu - skandināvu bankām nāktos parādus norakstīt, pagaidīt 4-5 gadus un sākot dot kredītus no jauna, ja gribētu pelnīt. ja negribētu, atnāktu citas bankas, kas gribētu, un skandināvi savus melnos sarakstus ar 500 000 latviešu vārdiem varētu pakarināt uz nagliņas.

Otrkkārt, nevis mēs uzstādījām nosacījumu, ņemot kredītu - stabils lats - bet zviedri to uzstādīja. Un presē turpinājās smadzeņu pūderēšana, ka mēs esam izcīnījuši uzvaru cīņā par svētāko lietu uz zemeslodes. Nu es nesaprotu, kā šobrīd nav kauna vispār rakstīt, ka stiprs lats nodrošina stabilitāti.

Nu es uzskatu, ka lata kurss ir vislielākais noziegums pret valsti jau no pašiem tā pirmsākumiem. Ne tas, ka Rieciena kungs kaut kādus miljardus nozadzis. Vai tilts šķībs uzbūvēts. Vai Slakteris nemāk angļu valodu.
Varbūt tiešām esmu komunists...nezinu
 
kimm
kimm
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 10971
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 17:34
Globala ekonomika rada valsts specializaciju..
teiksim Azija - razo elektroniku
Krievija naftu un gaze..
Kina tekstilu un ta talak..
---
Latvija izvele bija
tranzits
finanses(krievijas naudas atmazgasana--bez skandinavu bankam)
un kokapstrade..
==
razosanai teksim NE
pakalpojumam JA..
un uz to pelnisim..
=======
kluda ir viena..
latu bija pareizi devalvet 98-jos gados..(kad nebija DAUDZmilrd paradus eiro)
lai sabalanset importu un eksportu..
sobrid tas jau nekas nedos..
principa vieteju valutu ir izdevigi devalvet tikai kad ir razosana kuru ir velme saglabat
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 17:35
Toties Latvijā ir pilns ar lietuviešu veikaliem. Un ne jau tāpēc, ka viņi ir par 15 % gudrāki biznesmeņi.

Protams nē. Kā jau reiz izteicos, virsjaku, kuru leišos redzēju pa 90 Ls tirgojam, šeit bija pie 290 Ls (plus mīnus, vairs jau neatceros). Tātad tieši mūsējie ir gudrāki biznesmeņi un pa 222% gudrāki (290-90/0.9), %.

P.S. Bengālisko uguņu paciņu ko nupat paziņas atveda no turienes pa 20 santīmi mūsu naudā, te iet pa 1.45 Ls. Pa 625% gudrāki ir mūsu biznesmeņi! smile
VanK
VanK
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 1394
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 17:41
Ja pareizi atceros vēsturi, tad viena no problēmas saknēm, manuprāt, ir Latvijas Bankas rīcība diezgan garā periodā, kad LVL tika revalvēts pret SDR grozu, kamēr tika apturēts pie 0,7997 ... pie tam brīdī, kad dolārs pret EUR sāka kāpt, tādējādi vēl vairāk 'pasliktinot' situāciju attiecībā pret potenciālo jauno piesaisti - EUR. Kāds bija pamatojums revalvācijai - nezinu.'

Iespējams, ka jau ir par vēlu, tomēr LVL devalvācija tomēr iespējams varētu līdzēt. Nu vismaz atzīvināt jau tā zemo eksportu. Un ja godīgi, tiešām pie pa..ļas, ja cietīs Zviedru bankas.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 17:52
Liela izmēra apavi, kas šeit maksā 150 LVL, Milānā maksā 50 EUR (35 LVL)...tā lūk...

Esam, jau esam tigoņu un pārpircēju tauta.
Veikali skrūvē cenas, kādas vien vēlas, ir muļķi, kas šeit vēl ko pērk...

Ja LVL devalvēs, tad Bengālijas uguņu paciņa maksās 5 LVL.

Tie, kas dzīvo šeit un ienākumi LVL, tie cietīs visvairāk.

Tie, kuriem uzkrājumi LVL, tie turpmāk zaudēs vēlēšanos vispār ko uzkrāt LVL....

Tad tos algā izmaksātos LVL momentā ļaudis jozīs uz točku mainīt citās valūtās, t.sk. arī šķidrajās.

Paskaidrojiet muļķim, kāpēc LVL revalvācija tagad nederētu? A...
Pa 1 LVL dabūn 2 EUR, samaina, ātrāk atdot kredītus...
Valsts kase samaina un ātrāk atdod miljardus EUR....

Lata devalvācija, ja kas, sen jau notika...un Jūs to nemanījāt?

Tas bija tajā jaungada naktī, kad LVL par visaugstāko tā laika vēsturē kursu piesaistīja pie EUR...
Es, piemēram, toreiz momentā LVL un EUR samainīju pret USD un tādā veidā gada laikā izglābu no nāves ap 15% kapitāla....
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 17:55
VanK,

vo, vo, tieši tā LVL iesaiste nepareizā laikā un brīdī pie SDR...tieši tur sākās tās hroniskās eksporta kaites...

A tagad....shocked klanities ev3 ev3 ev3
.jāklaisa papum - Valūtas Fondam...tas jau nekas, jabūs kā Meksikā, kas toreiz arī klausīja SVF.
kimm
kimm
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 10971
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 18:00
Ja LVL devalvēs, tad Bengālijas uguņu paciņa maksās 5 LVL.
===
Mario
no viena puse vina maksas tapat..
tikai saimniekam bus ne 200% pelna..bet tikai 100%..)))

bet tomer domaju ka tev ir taisniba..
musu "biznesmeni" strada tikai ar 200-300% pelnu..)

=======
ta bija Repse liela kluda
iznicinat rupniecibu(it ka tapat nevar konkuret)
un turet latu..ta..
lai uztaisit letu importu..
sis debils nepareizi viss izrekinaja..
un tapec jau ilgu laiku importa vertiba ir 2 reiz lielak neka eksports..
kimm
kimm
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 10971
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 18:28
90-jos gados kad bija repsiki..
Repse nolema ka 1USD maksas 0.60 Ls
vai 1USD=120 repsiku..
pirms tam bija no 160 lidz 180 diapazona..
ka vins sarekinaja..zin tikai vins pats..(laikam saretinaja ar Macdonalda gamburgeru dollaru vertibu)))
======
loti labi atceros to laiku..
mana pirma spekulacija bija pardod usd melniem tirgu pa 155 kad Parex kantora saka spelet uz leju un samazinaja iepirksanas cenu lidz 120 par USD..
bija veselas rindas..lai pardod baksus..
panika..
es atpirku pa 120 un pec divam dienam kad panika beidzas..
un cena atkal atgrizas pie 170-180..pardevu pa 175..
=====
kapec 0.60???
ne 0.80 vai 1 lats par 1 baksu????
ka gribeja razotaji..
---
bat Repse bija loti ietiepigs
0.60 un viss..
ta ir VINU pats lielaka kluda..kas galigi iznicinaja razosanu un velme kaut ko attistit
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 18:38
Tauriņš:
Tātad latu nedevalvēt, jo ražošanas nav. Nu a kā tad viņa var rasties ar tādu lata kursu?
_______________________
Kāda šķirba, sorry, jaunam ražotājam par lata kursu?
Tas ir tas pats, kāda starpība: - akcija lēta vai dārga? Galvenais taču, lai viņa kāpj cenā.

Ar LVL kursu ir tas pats, galvenais, kā viņš uzvedas dinamikā.
Ja šodien izveidoju ražotni un LVL/EUR stabils - es neciešu, pat ja eksportēju, jo kā jaunais ražotājs, esmu visu sarēķinājis, vadoties no patreizējām cenām.
Ja develvēs, un man izejvielas jāpērk ārvalstīs, lai pārdotu vietējā tirgū? Kurš tad cietīs...tieši jaunais ražotājs, jo viņš līdz eksportēšanai vēl nebūs ticis, tā kā parastā gadījumā sāks savus spēkus izmēģināt vispirms vietējā tirgū.
Kreicis
Pievienots: 23.11.2005
Ziņojumi: 2943
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 18:43
Hermani, Tev labi padodas nākotnes perspektīvu modulēšana!

Nomodulē, lūdzu situāciju:

1. Lats tiek devalvēts - starptautiskais aizņēmums netiek prasīt! (Varētu vel iepīt Parexu, bet tad jau velk uz kursa darbulaugh)

2. Lats tiek devalvēts + tiek saņemts starptautiskais aizņēmums!

Plusi un mīnusi: 1. Privātpersonām. 2. Uzņēmējiem. 3. Valstij. 4. Visiem (privātpersonām, uzņēmējiem, valstij)?!taa

 
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 18:50
Jā Kimm,
Ja atceries, pirms LVL piesaistīja pie EUR, 2 istabu dzīvokļi maksāja ap 35 000 USD. Ar 1.janvāri tie sāka maksāt pēkšņi 35 000 EUR, gaps uz augšu, jo mūsu biznesmeņi ir visgudrākie visā mežā...
kimm
kimm
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 10971
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
08.01.2009 18:58
7,5 mlrd aizdevums..tas ir tikai solijumi..
ja bus lielas ekonomiskas-politiskas-socialas izmainas 2009-2010 gada..
mes dabusim tikai kaut kadu dalu..
ne visu naudu..
---
un tad sanaks ka viss ir iespejams..
budzeta ienemumi ar katru menesi leja..
izmaksas augsa..
imports tapat 2 reiz lielak (vai ja GRDX+OLFA+VSS +LML un ta talak realizacija nopietni samazinasies daudz valutu devalvacijas del)..tad 3 reiz
neka eksports..
===
ka turesim latu??????
lidz 2012 vel ir 3 smagi gadi..
un skandinavam vajag vinu 10 mlrd kreditu parskaitit atpakal
mates bankas..
========
SEB jau loti nezeligs prieks savam kreditoram
Lapas:previous123...192021...156157158next
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas ekonomiskā situācija
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV