Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas ekonomiskā situācija
Lapas:previous123...212223...156157158next
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
09.01.2009 13:49
un kad es biju oktobrēns man visu laiku spieda nest karogu mad šitas gan man nepatika nekādi, es šausmīgi negribēju šito
vasks
Pievienots: 09.01.2009
Ziņojumi: 1
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
09.01.2009 21:26
viss tikai aptuveni liecina par kriizi,veel autinji braukaa pilnas ielas,cilveeki,lai arii mazaakos daudzumos,bet tomeer preces peerkmasu medijos joprojaam njirb reklaamas..bet..kas patiesi liecina par kriizi,ir tas,ka bankas depoziitiem ir sakushas piedaavaat paaugstinaatus procentus,nejaushi liekot zinaataajiem vilkt paraleeles ar BB...tas liecina,ka bankaam vareetu driiz pietruukt liidzeklu,un taas censhas piesaistiit naudas liidzeklus ar ,iespeejams,tukshiem procentu soliijumiem,taads savdabiigs future veids- gan jau buus labi...a varbuut nebuus....
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
10.01.2009 18:26
rekur par mūsu neseno tēmu...kā vilku piesauc, tā vilks klāt

http://www.financenet.lv/zinas/latvija/article.php?id=199194

Bet nu jau tiešām par vēlu. Padodamies.
dragonfly
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2022
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
10.01.2009 22:16
Pīlēns piekrītot ekonomistam Uldim Osim, kurš esot paudis viedokli, ka vajadzēja paplašināt lata koridoru, nepārņemt "Parex banku" un nepaaugstināt nodokļus.

Ja mēs rīkotos pēc Oša ieteikumiem, tad valstij nebūtu jāaizņemas  nauda vispār, vai būtu jāiaizņemas par  kārtu mazākas summas.

Bet SVF un Co ir izdevīgi iedzīt Latviju parādos (labs bizness, nekā personīga) , tāpēc arī tika pielietota potenciālam aizdevējam izdevīga "glābšanas programma", kas neko neglābj, bet tikai ar paaugstinātiem nodokļiem  iedzen Latvijas biznesu kaktā vēl dziļāk. Kad valsts būs iedzīta ar aizdevuma līgumiem parādos uz ilgiem gadiem, tad aborigēniem ļaus, vai pat gudri ieteiks gan  nodokļus pazemināt, lai stimulētu ražotājus, gan lata koridoru paplašināt, lai stimulētu eksportu. Ļaus atkal atkopties, lai būtu, ar ko  MILZU parādus atmaksāt...
Uzskatu šo valdības poltiku ( jo sevisķi bezjēdzīgo Parex glābšanu)  par noziegumu pret Latvijas tautu.
Mums Latvijā nav valstiski domājošu politiķu. Mums Latvijā nav definātas nacionālās intereses, par kurām mēs stāvam un krītam, jo mūsu elite kalpo svešu  valstu nacionālajām interesēm, kā skolas puikas pildīdami ES komisāru uzdotos "mājas darbus". Iedzīta parādos, valdība gadiem ilgi dancos pēc SVF uzraugu (lasi - vagaru) stabules. Izskatās, ka esam prakstiski zaudējuši finansiālo neatkarību... Valstisko jau daļēji zaudējām, iestājoties ES, un drīz vien bez Briseles komisāru atļaujas uz ķemertiņu padirst  nevarēsim aiziet, ja tas ķemertiņš lauku sētā "neatbildīs ES normām".
Morāle - Čarlzs Dikens savulaik teica , ka "tu piederi tam, kam esi parādā"
Apsveicu latviešu tautu ar jauna dzimtbūšanas laikmeta iestāšanos. Klaušas būs smagas, maksāsim mēs visi...
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
11.01.2009 15:04
Apsveicu latviešu tautu ar jauna dzimtbūšanas laikmeta iestāšanos. Klaušas būs smagas, maksāsim mēs visi...
______________
Pravietiski vārdi.

Kāpēc jāveido tik milzīgs budžets? Kāpēc jau iepriekš jāieplāno 0.5 miljardu LVL liels deficīts, kur segt no aizņemtās naudas?

Kādas problēmas izveidot, teiksim, 2004.g. budžetu un atlaist 40% ierēdņu, no kuriem valstij nav labuma?
Vai 2004.g. slikti dzīvojām? Maz bija policistu? Kam bija jāceļ ierēdņu algas debesīs 2006.g. - 2008.g? Varēja braukt uz Īriju zemenes lasīt, ja te bija tik slikti, šodien brauktu atpakaļ.

Kāpēc vadības līgumi? Kas tās par 6 000 LVL-8 000 LVL/mēn. algām? Un par ko?
Kāpēc tagad tās ierobežotas tikai līds 2 800 LV? Kāpēc nepietiktu ar max 1 500 LVL?
Tās algas tā sapūtās, ka domātu, ka Latvijā apgrozībā Krievijas rubuļi parādījušies, nevis LVL.

Kāpēc valsts kasē ir 600 departamentu ar 600 direktoriem un atbilstošām algām? Šādus kāpēc varētu turpināt rakstīt, bet rokas nogurst.
_________
Tieši atkarība no SVF dzīs mūs vēl lielākos sūdos.
Ir taču izdevīgi iznīcināt atlikušo ražošanu valstī. Ja nebūs vietējo konkurentu, ārzemnieki pavisam brīvi šeit varēs šeptēt.

Lavijā cukura fabrikas tika likvidētas, jo importa cukurs esot lētāks. ES deva naudu, lai likvidējam...
Var jau būt... ir lētāks, bet šeit, muļķu zemē, pārdod to tik un tā dārgāk.
Ievestais cukurs ir tik kvalitatīvs, ka bites beidzas nost...
Lietuvieši sava cukura ražošanu nez kāpēc neiznīcināja.
_______________

Par parex glābšanu/ neglābšanu..tur gan oponēšu.

Ja Latvijā nobankrotētu kaut viena banka, noguldītāji ņemtu ārā visu naudu no visām Latvijas bankām.
Ko bankas darītu bez naudas? Kāda būtu valsts ekonomika bez bankām?

Tālāk: tie 650 000 000 LVL, kas it kā iedoti Parexam:
Kur viņi ir?
Tādas naudas nav..jo valsts nodrukāja parādzīmes par 650 miljoniem LVL, ieskaitīja tās Parex bilancē, t/i/ uzlaboja bankas bilanci un attiecīgi apķīlāja...
Cik saprotams, realizējot minētās parādzīmes, valsts tiktu pie cash, tikai nelaime, ka tagad nebūs, kas pērk tās parādzīmes...
Parex maksā valstij 22% gadā par šīm apķīlātajām un bilancē ieskaitītajām parādzīmēm....

Kāpēc Citygroup ASV neļāva iet pa skuju taku...?
(Kā Lehman Brothers aizgāja.., tā sūdi banku sektorā saasinājās).

Katrā ziņā ļoti nemākulīgi tā Parex glābšana tika veikta.
Vai tiešām nevarēja iepriekš noskaidrot, ko varēs no K&K īpašumiem apķīlāt un ko ne, kas traucēs apķīlāt, kādā veidā tomēr panākt, ka Jūrmalas īpašumi, auto parks u.t.t. tomēr tiku apķīlāti.
Tāds kā Lohotrons sanāca.
Vairāk kā mēnesi žurnalistiem ļāva gāzt Parexam virsū melno PR.
Kā atnāca Melngailis, momentā visa negatīvisma kampaņa par banku apklusa.
1 vai 2. decembra Godmaņa intervija, par Bankas aizklapēšanu..., tas vien valstij izmaksāja ap 300 000 LVL, kuru nu jau "nomierinājusies tauta" izņēma no Parex kontiem un konvertēja uz EUR....
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 914
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
11.01.2009 15:29
Saliku kopā visu masu infolīdzekļos pieejamo un sāk iezīmēties interesanta aina.

Izejas dati:

1.Šobrīd paciņu naudas ir iedevis SVF (ja tiešām ir iedevis).Zviedri, tobiš baņķieru protežētāji , naudu dos 2010.gadā.

2.Valsts iestādēs ikmēneša budžets 10% apjomā tiek atlikts rezerves fondā.

3.Ir samērā izplatīts viedoklis, ka eur/usd līdz pavasarim krīt un pēc tam iet augšā uz 1.5-2.0

4.Lopkāvis ir paziņojis, ka vismaz 1 miljards no saņemtās naudas aizies banku stutēšanai.Vēl daļa aizies kredītos uzņēmumiem.

No šitā izriet, ka valsts nespēj noprognozēt, kas būs ar nodokļu ieņēmumiem pēc veiktās nodokļu pacelšanas, tāpēc sāk rezervēt līdzekļus.Ir pat radusies kaut kāda sajēga par notiekošo un eksportētājiem tiks garantēti kredīti, lai nosegtu atlikto maksājumu radītās finansiālās problēmas.Bet tik un tā Parex vēl tiks stutēts, ja jau vēl 1 mljrd. taisās bankās iegrūst.

Tātad valdība ir atjēgusies un sagatavojusies, ka nodokļu ieņēmumi strauji samazināsies, sāksies problēmas dažām pagaidām stabilām bankām un eksportētājiem, ekonomika palēnināsies vēl vairāk.

Savukārt zviedri spēlē savu spēli.Viņiem galvenais ir novilkt lata devalvācijas ( apjomīgas kredītņēmēju maksātnespējas )  veikšanu pēc iespējas vēlāk, lai kredītņēmēji paspētu nosegt 20-30% no paņemtajiem kredītiem.Pēc tam zviedriem pietiktu arī ar Zviedrijas scenāriju, kad bankas pārņem īpašumus, jo kredītportfeļa iztrūkums vairs nebūtu tik izteikts, kā gadījumā ar devalvāciju uzreiz pēc krituma sākšanās.Aber, ja nu valdība izdomā devalvēt 2009.gada beigās, kad eksportētājiem būs iestājusies problēmu jūra, zviedri tos 3 miljardus iedos nevis Latvijas valstij, bet savām banku filiālēm Latvijā.Perfekti.

Pēc šitā visa sanāk, ka Latvijā depresīvais periods tiek plānots vismaz līdz 2010.g. pavasarim un valdības ģenerētās basņas par 2009.g. rudenī gaidāmo tirgus atdzīvošanos ir, maigi sakot, demagoģiskas.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
11.01.2009 15:38
sds:
Lieta tāda, ka mēs sēžot katrs pie sava datora tik un tā pilnu informāciju nevaram savākt. Uz kuras balstoties, varētu izdarīt pareizos secinājumus un attiecīgi rīkoties, lai nezaudētu savu naudu.

Arī Parex gadījumā:
ja vajadzēja likvidēt banku, tad to vajadzēja darīt momentā, uzreiz, izmaksājot max 50 000 EUR katram noguldītājam, nevis vilcināties un pieļaujot negatīvās informācija plūsmu.

Tas, ka valdības vīri paši nogļukoja un viņu neapdomīgo izteicienu dēļ simtiem miljonu pāris nedēļās aizpluda no Parex nu nav piedodams.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
11.01.2009 15:45
Un vēl:
Lielā depresija ASV:
Valdība toreiz pieļāva masveida banku bankrotus, samazinājās par 30% naudas apgrozījums.
Valdība samazināja budžeta izdevumus un cēla nodokļus....lai sabalansētu budžetu.

Tieši šāda ASV valdības rīcība toreiz arī izraisīja deflāciju un lielo depresiju tādā smagā formā, kāda tā bija 1929.g. okt - 1933.g.

Latvijas valdības rīcība pagaidām atšķiras tikai vienā punktā, Parex glābšanā....neprofesionālā glābšanā...diemžēl.

Mūsu tautas atmiņās Banka Baltija ...tāpēc tāda nolemtība uz neveiksmēm.
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 914
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
11.01.2009 16:28
to Mario

Ja pareizi atceros, ap 2003.-2004. gadu valdības delegācija brauca uz  Zviedriju tikties ar baņķieriem.Droši vien apmaiņā pret kreditēšanas uzsākšanu kaut kas tika apsolīts, tāpēc arī tāds dzimumattiecību līmeņa atbalsts zviedru bankām.

Hronoloģiski sanāk pilnīga bēdu ieleja.2012. gadā beidzas eirofondu plūsma.Bet, lai līdz 2012. gadam noturētu inflāciju zem tiem 3% (precīzi neatceros), nekādu devalvāciju veikt nedrīkst.Var tikai nedaudz paplašinās svārstību koridoru, ja ir skaidri indentificējama deflācija.Tātad 2010. gadā zviedri mums piesviedīs jūtamu naudu, bet 2011. gadā nekādi nopietnie aizdevumi vairs neparādās un jāsāk domāt par parādu atdošanu.Aber tai brīdī ir atdzīvojušās visādas īrijas un vācijas, kurp aizplūst darbaspēks.Līdz ar to nebūtu pamata uzskatīt, ka tuvāko 5 gadu laikā naudas aprites ātrums uzlabosies līdz 2006. gada līmenim.Bet tā ir retorika, laiks rādīs.

 
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
11.01.2009 17:07
sds: Offtopiks: tev šad tad niks nesākas ar "N" un beidzas ar "is"? smile
option
Pievienots: 12.01.2008
Ziņojumi: 111
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
11.01.2009 17:53
Lai būtu tautas atbalsts LR un LB augstākajai vadībai  viņiem būtu jāuzņemas personiska (nejaukt ar politisko un citiem māņiem )atbildība par saviem lēmumiem.-kā rīkoties ''sejas zaudēšanas ""gadījumā pasaka japāņu tradīcijas.(Vai tad tikai investoriem kā A. Merkle jāmetas zem vilciena pēc finansu neveiksmēm)Tādiem ļautiņiem tad arī varētu ļaut eksperimentēt ar mūsu likteņiem, un ja neesi gatavs šādai atbildībai- atbrīvo vietu citiem.Atbilstoši šā foruma tematikai mans LR ekanomikas glābšanas plāns ir likt pie darba izlūkdienestus lai vāc informāciju par citu valstu plāniem un lai LB ar savām valūtas rezervēm treido ,ņem šortā ASV, Kinu utt.vai gluži otrādi liek uz to augšāmcelšanos. Vienvārdsakot spēlē uz visu banku (SVF lai vēl iedod plecu :dollarssmile,ja paveiksies varēsim ekanomiku pārstrukturizēt par savu naudu, ja nepaveiksies tad būs bankrots tagad nevis aizparīt.Citādi var sanākt tā,ka mēs spirināmies un agonizējam sviedri ilgi un mirstam no spēku izsīkuma , bet kardināli mēģināt pārcirst pašreizējās situacijas Gordija mezglu tā arī neriskējam.Ja kādam tas šķiet pārāk radikāls risinājums ,tad vismaz tas ir godīgs pret visiem ,kas nav ņēmuši aizņēmumus,kam ir latu vai eur kredīti ,kas strādā privātā vai valsts sektorā,vai gluži vienkārši bauda saulainu bērnību vai vecumdienas ,jo vai nu cietīs vai līksmos visi kopā.
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 914
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
11.01.2009 18:00
to swordfish

Arī.applause Bet tur pēdējo gadu laikā ir drīzāk klīnika, nekā diskusijas.Tāpēc tusēju neregulāri.
brokers48
Pievienots: 24.03.2006
Ziņojumi: 515
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
12.01.2009 09:41
Kā SVF iedzen Latviju parādos , ja Latvijas valdība, lai parfinansētu šībrīža parādu var aizņemties naudu par 12%, bet SVF viņu aizdos par 3.5% ?
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
12.01.2009 10:07
izskaās, ka SVF un mūsu valdība ir drusku sajaukuši tos instrumentus un ieveiš pretinflācijas plānu nevis ekonomikas stimulēšanas plānu. 
Investors
Pievienots: 01.11.2004
Ziņojumi: 543
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
12.01.2009 11:04
Brokers48, vismaz DB http://www.db.lv/Default2.aspx?ArticleID=e2360ba2-cdca-488c-b6f2-c0ff1fab0765&open=sec raksta ka areja parada refinanseshanai tiks izmantota tikai neliela SVF aiznjemuma dalja, vairums aizies budzeta deficita segshanai + amatieru eksperimentos ar bankam. Kaut kur, bija ari info ka shis aiznjemums palielinas LV arejo paradu >2 reizes. Ja nauda tiesham tiktu izmantota tikai letakai refinanseshanai, varetu teikt ka mums ir valdiba kas saprot ko dara. 
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
12.01.2009 11:40
Jā, man ar izlikās, ka ir sajaukts pretinflācijas plāns ar ekonomikas stimulēšanas plānu. Jo pagājušajā nedēļā izlasot: Šogad spēkā stājušās izmaiņas Latvijas nodokļu politikā ir veiktas, lai iegrožotu patēriņu, kā arī mazinātu finanšu slogu iedzīvotājiem, piektdien žurnālistiem norādīja finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).

Lai samazinātu patēriņu, valdība palielinājusi pievienotās vērtības nodokļa likumi no 18% uz 21%, bet vienlaikus samazināta iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme no 25% līdz 23%.

... tā arī nepalika skaidrs -, tā jau visi veras ciet un atlaiž tautu, jo tauta vairs neiepērkas, nepasūta, neapkalpojas, bet finālakordam mēs to patēriņu pamēģināsim ierobežot. Nasing spešl...
Investors
Pievienots: 01.11.2004
Ziņojumi: 543
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
12.01.2009 11:51
Turklat instruments paterinja ierobezhoshanai tads divains - PVN. Tas novediis pie lielaaka pateerinja ar PVN likmi 0%. Jau jau gribeja ierobezhot iekshzemes paterinju, tad labaka instrumenta ka devalvacija, kas samazinatu prechu daudzumu ko iereednis par savu uzpusto algu var nopirkt, nav.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
13.01.2009 10:08
To kā mēs te spriežam un prognozējam ir ļoti labi. Bet, kas ir mūsu informācijas avots lai veiktu aprēķinus un izdarītu secinājumus ? Informācija izskatās sagrābstīta no preses un intervijām. Līdz ar to iespējams ka neprecīza un maz ticama. Latvijas centrālās statistikas pārvaldes mājas lapā ir publicēti dati tikai par pagājušā gada otro ceturksni. Neatradu pa mēnešiem valsts kasē ienākošos nodokļus. Publicēti tikai pagājušā gada otrā ceturkšņa dati. Tad jājautā, kāda te analīze un kādas prognozes ?

Bet varbūt kāds zin pateikt, kur publicē svaigākus ciparus kas saistīti ar Latvijas ekonomiku ?
Dad
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 143
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
13.01.2009 10:22
Kaut kas ir arī te:

http://www.fm.gov.lv/?lat/makroekonomika/valsts_budzeta_apskats
Ritvars
Ritvars
Pievienots: 29.11.2004
Ziņojumi: 167
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
13.01.2009 10:36
Valsts kases mēneša pārskati.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
13.01.2009 12:07
Hermani,
iedomājies, ka Tu esi SIA "Valsts kase" īpašnieks.
Katru mēnesi vieni vienīgi jauni aizņēmumi.
T.i. visu laiku dzīvo uz parāda un uz jauniem aizņēmumiem.
Ja līdzekļi pietrūkst, tikai emitē jaunas parādzīmes.

Cik ilgi tā var dzīvot un eksistēt?

Kāpēc budžetā jau iepriekš jāplāno deficīts, ar domu, gan jau nosegsim...no zila gaisa...segsim.
Investors
Pievienots: 01.11.2004
Ziņojumi: 543
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
14.01.2009 15:14
http://www.db.lv/Default2.aspx?ArticleID=e36403a8-6257-441a-bb56-7de486c41559&open=sec shitadas garantijas ari aizies visi tie SVF miljardi kas tiekot njemti ekonomikas atveseljoshanai. Lai gan izskatas ka dzeki pardod pashi sev un parliek savas saistibas uz valsti.
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
19.01.2009 17:13
EK Baltijas valstīm, tostarp Latvijai, prognozē dziļu recesiju

http://www.delfi.lv/news/world/baltics/article.php?id=22985309

Šitas moments mazliet nav skaidrs:

EK savā paziņojumā prognozē, ka Latvijas parāda rādītājs pieaugs no 9,5% 2007. gadā līdz 43% 2010. gadā.

interesanti
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
19.01.2009 18:10
Nav teikts kāda parāda pieaugums.
Ir iekšējais parāds, ir ārējais un ir abu parādu summa.

Cik atceros LR ārējais parāds 2008.g. beigās bija ap 20 miljardiem LVL, tagad tas taisās izaugt līdz 25 miljardiem LVL. +25%.
Pārējo pieaugumu, sanāk veidos iekšējais parāds.
Investors
Pievienots: 01.11.2004
Ziņojumi: 543
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
19.01.2009 18:20
Pieagums ir izrekinats pieskaitot esoshajam paradam SVF aiznjemumu 7b. Varbut nedaudz neprecizi cipari taka nav zinams cik precizi no SVF naudas tiks izmantots esosha parada refinanseshanai, be principa fakts pareizs, ka kopejais parada apjoms pieaugs vairakas reizes.
Lapas:previous123...212223...156157158next
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas ekonomiskā situācija
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV